Wat ik voor je kan betekenen

Bij Enso Ontwikkeling staat de ontwikkeling van teams centraal.

Een optimaal team bereikt namelijk optimale resultaten!

  • blijft het resultaat op KPI’s achter?
  • is de sfeer verre van prettig?
  • is het verloop te hoog?
  • net als het ziekteverzuim?

Al een tijdje voel je aan dat er iets niet lekker gaat in je team. Vergaderingen verlopen rommelig, onrustig of juist erg stilletjes. Je moet er hard aan trekken om er echt iets van te maken.

Bij de koffieautomaat lijkt er veel besproken te worden, maar er komt geen input voor het werkoverleg. Het halen van resultaat lijkt van ondergeschikt belang. Jij weet dat er meer in zit en wil meer eigenaarschap en zelfsturing creëren in je team.

Wil jij investeren in de samenwerking van je team? Wil je een cultuur creëren waar iedereen een constructieve bijdrage kan leveren? Een team dat zelf de verantwoordelijkheid neemt om de bedrijfsdoelstellingen te halen?

Je hoeft het niet alleen te doen!

Geloof me: er zijn meerdere wegen die naar Rome leiden. Zo ook voor teams. Afhankelijk van het doel dat je wilt bereiken, maken we samen een passend traject op maat. Of het nou om een eendaagse teamdag gaat of een jaartraject. Of je gaat individueel aan de slag. Het gaat om de impact die je uiteindelijk wilt vergroten.

Na een intake beslissen we samen welke vorm een oplossing biedt voor jou en jouw team.

Teamcoaching

Kies voor een teamcoachtraject als je specifieke hulpvragen hebt op gebied van samenwerking. Loopt het team telkens tegen dezelfde problemen aan waardoor de gewenste resultaten voor je bedrijf uit blijven. Vindt jouw team het lastig om besluiten te nemen? Of heb je een andere, specifieke hulpvraag op het gebied van samenwerken?

Door een teamcoachtraject help ik jullie om belemmerende patronen te doorbreken!

En dit wil ik je niet onthouden: Formiblox en DISC gedrag of drijfverenprofielen kunnen prima onderdeel zijn van een coachtraject.

Teamtraining

Het team werkt hard. Gaan met die banaan. En toch merk je: soms is er even onduidelijkheid, discussie of doen ze dubbel werk. Je beseft: naast hard werken helpt het om elkaar beter te kennen. Zo verloopt de samenwerking prettiger. Lukt het beter om elkaar aan te spreken.

Kies dan voor één van deze eendaagse trainingen om meer verdieping te krijgen in jullie samenwerking. Er is keus uit één van de 4 thema’s:

  • Teamidentiteit & Gezamenlijke waarden
  • Focus & Doelgerichtheid
  • Communicatie & Begrip
  • Sociale veiligheid

Aan het eind van de teamdag hebben jullie meer inzicht in onderlinge verschillen én perspectief om de samenwerking te verbeteren.

En weet: het is ook mogelijk om een training geheel in het teken van DISC profielen te faciliteren. De DISC profielen bieden inzicht in het individuele gedrag, communicatiestijlen en eventuele drijfveren. Ook Formiblox kan onderdeel zijn van een maatwerk teamdag.

Masterclass: “Grip op je team”

Enso Ontwikkeling is er niet alleen voor teams die meer impact willen maken. Zo hebben we voor leidinggevenden die meer impact willen maken mét hun team een masterclass. Zodat je zélf aan de slag kan.

We nemen een kijkje in de keuken van de wereld van teamontwikkeling. We ontdekken de verschillende fases van teamvolwassenheid én wat jij kunt bijdragen om die volwassenheid te stimuleren.

Ook onderzoeken we hoe jij als leider gebruik kunt maken van de DISC gedragsprofielen voor teams. Vanuit jouw eigen voorkeursstijl én hoe je je aan de behoeften van jouw team.

Reflectiesessie

Stilstand is achteruitgang. Behalve als je bewust even stil gaat staan. Uit de waan van de dag.

Gezamenlijk met je team reflecteren op je inhoudelijke doelen én de samenwerking versterkt de onderlinge band en de gezamenlijke ambities. Het helpt om de neuzen weer dezelfde kant op te krijgen.

Om écht goed out of the box te reflecteren is het goed om een uitgebreid reflectiemoment te plannen. En daar help ik je bij, zodat jij je kunt focussen op de inhoud.

Individuele coaching

Soms loopt het onderling niet zo lekker. Je hebt vaker miscommunicatie en je vraagt je af wat je zelf anders kan doen.

Wanneer je vastloopt in de samenwerking is een individueel coachtraject iets voor jou.

We gaan samen onderzoeken waar voor jou de belemmerende factoren zitten om beter de aansluiting te vinden met je collega’s.

Als leider loop je vast in de aansturing van je team. Je wilt verder komen en het is tijd om te onderzoeken waar voor jou de belemmerende factoren zitten.

Samen gaan we aan de slag om jouw leiderschap te versterken. Een sterk team heeft immers een sterk leider nodig!